Levensgenieter en kunstspecialist

Mijn cliënt (1944), geboren in Leiden in een “goed nest”, woont al bijna zijn hele leven in de binnenstad van Amsterdam. Weduwnaar sinds twee jaar na een lang en fijn huwelijk. Hechte band met zijn kinderen en kleinkinderen. Gezond in alle opzichten.

Vanaf zijn vroege jeugd kennisgemaakt met kunst en literatuur, heerlijk vond hij dit. Heeft na studie rechten en toen nog verplichte militaire dienst, van zijn passie zijn beroep gemaakt door zich te bekwamen in een kunstspecialisme. Een specialisme waarin hij in brede kring erkend wordt als dé expert.

In zijn leefomgeving is hij omringd door kunst en veel boeken. Hij is er dol op en leest heel veel. Prachtige tuin (die hij overigens niet zelf onderhoudt) rond zijn tweede huis in het noorden van het land.

Hij kookt graag en goed, heeft aardige vrienden, is redelijk extravert, rookt sigaar en drinkt een goed glas wijn of whisky. Heeft veel gereisd met voorliefde om te lopen door steden zoals Parijs, Londen, Wenen, New York maar ook landen zoals Japan en mooie gebieden in Europa en rust dan graag uit in een goed hotel. Schrijft veel. Leest NRC en FD. Weinig TV. Geen sport. Politiek, de grote lijnen, niet landelijke details.

Kenmerken: laconiek ….het komt zoals het komt, levensgenieter, royaal, vertrouwen in de mens tot het geschaad wordt, emotioneel, soms ongeduldig, laat zich niet ondersneeuwen, zeer genereus, harmonie. Interesse in architectuur. Klassiek maar ook Pink Floyd, houdt op zijn tijd van een concert of een toneelvoorstelling maar hoeft niet elke avond.

Voelt zich een bevoorrecht mens. Toert voor zijn plezier door voor hem nieuwe streken in Nederland of in een 1e klas coupé naar …….?

De vrouw die bij hem past, (65 – 72) is aantrekkelijk en slank, niet al te groot en goed gekleed, joie de vivre. Selfsupporting. Net als hij humor, attent, lief en empathisch. Voelt zich comfortabel in zijn sociale cirkel. Houdt van kunst en brengt gezelligheid mee in huis, ze relativeert, is nieuwsgierig. Geestelijke en lichamelijke intimiteit. Elkaar aanvoelen!

Zijn voorkeur gaat uit naar een latrelatie

 

Reageer

Door het verzenden van dit formulier gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens door Van Slobbe-Exclusieve Partner Search.